Utama > Uncategorized > Walau Ideologi Berbeza, PAS Johor Sokong Hudud

Walau Ideologi Berbeza, PAS Johor Sokong Hudud


image

JOHOR BAHRU – Pesuruhjaya PAS Negeri Johor, Dato’ Dr Mahfodz Mohamed berkata pihaknya menyokong penuh pelaksanaan hukum hudud itu di negeri ini dan menjadikan negeri pertama yang bersedia menguatkuasakannya.

”Walaupun berbeza ideologi, PAS menyokong cadangan berkenaan sekiranya Johor menjadi negeri pertama di negara ini mengamalkan undang-undang Islam.

”Jika dia (UMNO) ikhlas, saya berharap dia bersungguh-sung untuk memperjuangkannya dan bukan berlandaskan politik disebablan Pilihan raya Umum ke 13 (PRU) tidak lama lagi.

”Sekiranya mahu melaksanakan hukuman ini melalui Enakmen Pentadbiran Islam dan mahu diselaraskan kepada semua kaum termasuk bukan Islam, ia seharusnya diberikan pilihan dan bukannya paksaan seperti yang diamalkan oleh Rasulullah saw pada zaman pemerintahan baginda,” katanya lagi.

Dr Mahfodz berkata demikian sebagai mengulas laporan sebuah portal berita iaitu Adun Kemelah, Datuk Ayub Rahmat mengambil langkah menongkah arus apabila mencadangkan Johor menjadi negeri pertama melaksanakan hukum hudud di Malaysia pada 20 Jun di Persidangan Kelima DUN Johor ke 12.

Ayub dilaporkan berkata, beliau mahu melihat Johor mendahului negeri lain melaksanakan hukum hudud sebenar, yang menurutnya berbeza dengan hudud PAS.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: