Utama > Uncategorized > 8 Keluarga Penerima Awal Sumbangan Ramadan

8 Keluarga Penerima Awal Sumbangan Ramadan


image

PONTIAN – Awal Ramadan amat bermakna buat 8 keluarga apabila program Sumbangan Ramadan Pusat Aduan Rakyat (PAR) Zon Benut  dalam bulan puasa dimulai di kampung Sri Tanjung, Benut, dekat sini, sabtu lepas.

Penyelianya, Ustaz Atan Gombang berkata, program ini merupakan acara tahunan dan dalam bulan ramadan akan dibuat beberapa siri kunjungan di sekitar Dewan Undangan Negeri (DUN) Benut.

”Tumpuan kepada mereka yang berpendapatan rendah, ibu tunggal, anak yatim dan warga emas. Alhamdulillah, kami telah menyerahkan sumbangan kepada keluarga Maznah Ibrahim, 53, Zaiton Ali, 53, Kahmah Amin, 42, Salmah Md Noor, Arpah Yami, Suhata Ibrahim, 55, Amat Bachik, 49 dan Abdul Hamid Eiman, 52.

”Lokasi pertama kami memilih Kampung ini memandangkan ramai yang kurang berkemampuan. Tinggal di tebing sungai Benut dan ada rumah yang terlampau uzur yang mahu runtuh,” katanya lagi.

Ustaz Atan berkata demikian selepas ditemui menyerahkan sumbangan Ramadan pada program anjuran PAR Benut dengan kerjasama Dewan Pemuda PAS Kawasan Pontian, di sini.

Hadir sama, Mohmad Ismail, Timbalan Penyelia PAR Benut, Mohammad Nazar, Naib Ketua Pemuda dan Noor Azan Mohmad, Bendahari Pemuda PAS Pontian.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: