Utama > Uncategorized > Pemuda Pontian Terima Dana XPDC Kebajikan Ramadhan

Pemuda Pontian Terima Dana XPDC Kebajikan Ramadhan


image

PONTIAN – Hasil pelaksanaan program XPDC Kebajikan Dewan Pemuda PAS (DPPK) Pontian yang mendapat liputan meluas daripada media cetak mahupun media baru sebelum ini menyebabkan ada pihak yang prihatin untuk mengisi tabung dana kebajikan tersebut.

Menurut Ketuanya, Ustaz Mohd Faizul Hakim Ahmad, program yang sudah berlanjutan beberapa tahun lalu telah dijalankan setiap minggu dalam kawasan Parlimen Pontian bagi menyantuni masyarakat yang kurang berkemampuan.

”Pihak kami terharu kerana telah menerima sumbangan sebagai suntikan kepada dana kebajikan Pemuda daripada individu-individu setelah setiap tempat yang kami pergi, kami rakamkan bahawa kami komited membantu rakyat dan menjayakan misi ‘Negara Berkebajikan’ yang disebut-sebut sebelum ini.

”Banyak ujian telah kami tempuhi, seperti kereta ketua Pemuda terbalik semasa program XPDC dan banyak perkara yang menginsafkan kami.

”Disamping itu, kami gerakkan jentera media baru seperti facebook Mtd Pas Benut, blog dan sebagainya, hasilnya dalam bulan Ramadhan, ramai yang ingin pahala berlipat kali ganda, berkongsi sumbangan dengan kami,” katanya lagi.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapannya pada majlis Ihya’ Ramadhan anjuran DPPK Pontian di pekarangan Markas PAS Cawangan Sungai Besar, Benut, dekat sini, baru-baru ini

Hadir sama, Suhaizan Kaiat, Ketua Dewan Pemuda PAS Johor, Ustaz Khalid Salikan, Ketua Dewan Pemuda PAS Simpang Renggam.

Sementara itu, beliau berkata, sepanjang bulan Ramadhan ini pihaknya akan bekerjasama dengan Majlis Tindakan Dun Benut dan Pulai Sebatang dengan bergerak ke setiap Unit Peti Undi (UPU) di seluruh Parlimen ini.

”Dalam bulan puasa ini, pihak MTD ada mengadakan program calon turun ke UPU. Disamping aktiviti memperkenalkan calon kepada masyarakat setempat, sumbangan berupa barang keperluan harian turut disampaikan kepada mereka-mereka yang kurang berkemampuan.

”Terima kasih kepada penyumbang-penyumbang dan insya Allah kami akan agihkan kesemua dana itu sebelum menjelangnya Hari Raya Aidil fitri nanti,” katanya lagi.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: