Utama > Uncategorized > Anggaplah Ini Ramadhan Yang Terakhir – Suhaizan

Anggaplah Ini Ramadhan Yang Terakhir – Suhaizan


image

PONTIAN – Suhaizan Kaiat, Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Johor menyeru para pemuda PAS Johor agar menjadikan Ramadan kali ini adalah yang terakhir bagi memperkemaskan jentera sebelum berhadapan dengan Pilihan raya Umum (PRU) 13.

Katanya, peluang bagi melipatgandakan ibadah, mempertingkatkan iman dan memanjatkan doa agar dianugerahkan kemenangan harus direbut dan tidak diabaikan.

”Ramadan kali ini adalah yang terakhir sebelum berjumpa jihad yang yang paling besar iaitu pilihan raya umum (PRU) 13 nanti. Paling cepatpun bulan 9 ini dan paling lambat bulan 3 tahun depan.

”Oleh itu, ini merupakan kesempatan terakhir bertaqarub dengan Allah. Kita nak mohon agar dapat capat kemenangan,” katanya lagi.

Suhaizan berkata demikian ketika menyampaikan taujihatnya pada majlis Ihya Ramadhan anjuran Dewan Pemuda PAS Pontian di pekarangan Markas Cawangan Sungai Besar, Dekat sini, baru-baru ini.

Hadir sama, Ustaz Khalid Salikan, EXCO Dewan Pemuda PAS Negeri Johor, Ustaz Mohd Faizul Hakim Ahmad, Ketua Dewan Pemuda PAS Pontian.

Dalam majlis tersebut juga memperlihatkan kira-kira 80 orang anak muda bertekad untuk bekerja bersunguh-sungguh bagi menumbangkan kerajaan UMNO Barisan Nasional di negeri ini.

Sementara itu, Suhaizan dalam ucapannya turut menggesa agar menjadikan anak muda sebagai rakan melalui pelbagai pendekatan dalam usaha mendekati mereka bersama PAS.

”Kitalah yang dekat dengan mereka. Bukan Dewan Muslimat, Ulamak dan yang lain-lain. Justeru cari program-program yang boleh membantu PAS menarik hati anak muda untuk bersama kita,” katanya lagi.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: