Utama > Uncategorized > PEMUDA PR Tekad Tawan Johor

PEMUDA PR Tekad Tawan Johor


JOHOR BAHRU – Barisan Pemuda Pakatan Rakyat (PR) Negeri Johor hari ini mengisytiharkan bahawa hasil kesepaduan dan persepakatan yang dikekalkan selama ini mendorong mereka menterjemahkan cita-cita ingin menawan Johor dalam Pilihan raya Umum (PRU) 13 nanti.

Perkara ini dinyatakan secara tegas oleh Suhaizan Kaiat, Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Johor dengan katanya, agenda bersama rakan Pakatan pembangkang yang lain merupakan satu amanah yang cukup penting dan mereka akan memastikan hasrat itu mampu dicapai dengan izin Allah.

Katanya, pelbagai program telah direncanakan secara bersama termasuk program Berbuka Puasa Pakatan Rakyat, malah pihaknya turut menyasarkan 29 kerusi di peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) sebagai matlamat.

“Program hari ini untuk menyatakan Pemuda Pakatan Rakyat Johor bersatu untuk menjayakan cita-cita bagi menawan Johor.

“Kami berdepan dengan satu amanah penting dalam Pilihan raya Umum (PRU) yang tak lama lagi. Selain ia petanda kami bersatu padu, ia bertujuan memaklumkan bahawa kami menyasarkan sekurang-kurangnya 29 DUN antaranya Kempas, Permas, Johor Jaya, Pekan Nenas, Semerah dan Layang-layang.

“Dengan 45 peratus pengundi baru adalah kalangan pengundi muda, ia adalah tugas kami bagi mendekati mereka untuk menterjemahkan hasrat bersama ini,” katanya lagi.

Suhaizan berkata demikian kepada pemberita pada majlis Berbuka Puasa Bersama Pimpinan Pakatan Rakyat Johor (PR) di Hotel Seri Malaysia, dekat sini, semalam.

Hadir sama, Mohd Nazri Ismail, Ketua Anak Muda Keadilan (AMK) Johor, Tan Hong Pin, Ketua Pemuda DAP Johor, Ustaz Azam Razak, Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Johor, Andrew Chen Kah Eng, Setiausaha Pemuda DAP Johor, Mohd Farhan Ahmad Kamal, Ketua AMK Johor Bahru.

Pada program yang sama, pihak penganjur telah mengundang lebih 15 orang wartawan dan Jurugambar daripada pelbagai agensi berita sebagai tanda penghargaan kepada para pengamal media di negara ini.

Terdahulu, Ustaz Azam Razak diberi peluang membicarakan kebaikan berpuasa sebelum sidang media dilakukan.

 

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: