Utama > Uncategorized > Peristiwa Johor Sana-sini (Today)

Peristiwa Johor Sana-sini (Today)


PONTIAN – Pemilik Akaun Facebook Pas Cawangan Permas Jaya melaporkan Adminnya berkesempatan bersama dalam Program Marhaban anjuran Majlis Tindakan DUN (MTD) Benut bersama Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Pontian.

“bersama masyarakat cina di benut pontian…. sempat juga bergambar dgn masyarakat cina dan ahli PAS benut…” katanya.

 

SRI GADING – Penyelia Pusat Aduan Rarkyat (PAR) Parit Yaani Hj. Aminolhuda Hassan menyantuni seorang pengundi di kawasannya yang baru sahaja menjalani pembedahan di Hospital Daerah Batu Pahat.

“Ziarah raya bersama Dr. Khairul Salleh ke rumah Pak Naib Pancor Tn. Hj. Adnan ptg 28 ogos. Beliau baru menjalani pembedahan perut di hospital BP dalam bulan ramadhan yang lalu,” katanya.

 

 

MUAR – “MALAM JASAMU DIKENANG, Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim, Muar, Selasa 28 Ogos 2012.

“Selamat Datang Pegawai Daerah Muar, Tn Hj Abd Rahman dan Selamat bertugas Pegawai Daerah Johor Bahru, Tn Hj Amran.,” kata Dr Mohamad Taslim, Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Maharani.

 

 

PONTIAN – Pemilik Facebook Naz Nazario mendakwa Khemah milik seorang penduduk di kawasan ini yang dijadikan tempat berteduh bagi keluarganya.

Dakwanya lagi, ada pemimpin tertentu cuba bertindak ingin menyembunyikan rintihan keluarga malang terbabit daripada umum.

“Atas sbb apa keluarga yg tinggal diteratak begini tidak boleh di’highlight’kan pd media? adakah janji tinggal janji? tertanya2 aku,” soalnya lagi.

 

 

JOHOR BAHRU – “Memberi ucapan di “Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri” Anjuran PKR Cabang Johor Bahru Sdri Tan Poh Lai,” kata penama laman sosial DAP  Taman Nesa.

 

 

JOHOR BAHRU – Akhbar Sin Chew Daily dalam tajuk beritanya,  Jimmy Puah Bertanding di Johor Jaya? Steven Choong : Tentu ada Kerusi.

Bagaimanapun, mengenai kedudukan  Jimmy Puah dicalonkan bertanding di DUN Johor Jaya,  Steven Choong dilaporkan berkata ini akan ditetapkan oleh pimpinan pusat.

“Saya yakin dia tentu ada kerusi-lah!!” kata Steven Choong. Bagi Steven Choong sendiri, beliau jangka dia akan tanding salah satu kerusi parlimen di Johor Selatan.

“Populariti Jimmy Puah memang ada, dia boleh tanding di mana-mana. Saya rasa, ahli-ahli yang harap menjadi calon, mereka mesti lebih rajin kerja. Orang yang rajin tentu akan dapat bertanding.” katanya yang dipetik daripada  Facebook Keadilan Johor.

JOHOR BAHRU – Akhbar Sin Chew Daily melaporkan “Program Jelajah Seluruh Johor” yang dianjurkan oleh JPRN Keadilan Johor kali ini sampai Johor Bahru.
“Lebih kurang 20 ahli PKR menyertai program ini termasuk 10 bakal calon.
Mereka pergi ke pasar awam bagi risalah dan Suara Keadilan serta bersembang dengan orang ramai.

“Sebelum Program bermula, ahli-ahli berhimpun di stesen minyak dekat pasar dulu, nyanyi lagu parti dan mengibarkan bendera. Mereka berjaya menarik tumpuan daripada kenderaan lalu-lintas. Terdapat pemandu buka tingkap dan beri sokongan ataupun secara initiatif minta risalah daripada ahli-ahli PKR,” lapornya lagi yang dipetik daripada Facebook Keadilan Johor.
Advertisements
Kategori:Uncategorized
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: