Utama > Uncategorized > MCA Benut Didakwa Abai Kaum Cina

MCA Benut Didakwa Abai Kaum Cina


image

PONTIAN – ”Saya kecewa MCA sini tak pernah menjenguk ibu saya yang sakit. Sebaliknya, saya terharu dengan kunjungan PAS ke rumah saya,” kata Tan Ah Chew, anak kepada warga emas Tan Keck Kuan, 88.

Terdahulu, Keck Kuan telah menerima sumbangan berupa barangan keperluan harian daripada Pusat Aduan Rakyat (PAR) Zon Benut dalam satu majlis di sini, baru-baru ini.

Sementara itu, menurut penyelianya, Ustaz Atan Gombang, dalam bulan Ramadhan lalu pihaknya telah menyampaikan banyak bantuan kepada keluarga Melayu sekitar Benut.

Bagaimanapun, golongan Tionghua katanya lagi turut tidak di abaikan kerana menyahut konsep Negara Berkebajikan dan PAS For All.

”Jika Tan Ah Chew ini beragama Islam, saya menganggap dia anak yang soleh. Dia begitu tekun dan sabar menjaga ibunya yang sudah tua,” katanya lagi.

Hadir sama sewaktu penyampaian itu ialah Nasir Prayitno Thum, Ketua Lajnah Perpaduan Nasional Pemuda PAS Johor, Abd. Ghani, Ketua Lajnah Perpaduan Nasional PAS Pontian, Pn Zabedah, Ketua Dewan Muslimat PAS Pontian dan Tan Ah Kaw, Ketua Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Pontian.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: