Utama > Uncategorized > Usaha PAR Permas Berhasil

Usaha PAR Permas Berhasil


PASIR GUDANG – Usaha untuk mendapatkan penjelasan daripada Majlis Bandaraya Johor Bajhru (MBJB) berhasil berhubung masalah penduduk di Permas 1/4 yang menghadapi masalah perparitan selepas beberapa pegawainya berada di lokasi seperti yang didedahkan kepada media sebelum ini.

Menurut Penyelia PAR, pihaknya sudah membangkitkan masalah yang dihadapi penduduk Permas 1/4 rumah kerap di masuki air dan pihak berkuasa tempatan (PBT) terbabit haruslah bertindak mengikut aduan penduduk.

“Isu di Permas 1/4 rumah kerap di masuki air yang saya dedahkan 2 hari yang lepas , hari ini Pihak berwajib akan menyelesaikan isu ini setelah saya dedahkan dalam media 10 tahun sistem perparitan tersumbat. kelihatan wakil pihak MBJB sedang berbincang tindakan bakal di ambil. boleh tengok kat sini,” katanya dalam satu kenyataan yang dihantar kepada Ibn Bacoks semalam.

Syed Othman berkata demikian sebagai mengulas laporan Ibn Bacoks dalam portal berita Selatan Online semalamĀ Pusat Aduan Rakyat (PAR) Permas akan cuba berikhtiar menangani permasalahan yang disuarakan oleh penduduk Permas 1/4 berhubung masalah perparitan.

“Jurucakap di Pejabat PAR di sini mendakwa, penduduk bengang dengan tindakan Majlis Bandaraya Johor Bahru yang didakwa tidak peka kepada masalah berbangkit sedangkan ia pernah dibawa ke media massa.

“MASALAH penduduk permas 1/4 yg mengalami masalah peparitan yg sumbat hingga menyebabkan air parit yg kotor memasuki rumah mereka bila musim hujan tidak mendapat tindakan dari Mbjb walaupun masalah itu sudah disiarkan pada dada akhbar hari ini.

“PAR permas akan menbuat tindakan susulan utk menyelesaikan masalah yg dihadapi oleh penduduk permas dengan segera,” kata Abusiraj Almuner dalam satu kenyataan media yang dihantar kepada Ibn Bacoks semalam.

Advertisements
Kategori:Uncategorized
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: