Utama > Uncategorized > Pendekatan Dakwah Perlu Pelbagai – Shamsul

Pendekatan Dakwah Perlu Pelbagai – Shamsul


JOHOR BAHRU – Kepelbagaian method dakwah perlu dilakukan bagi menyebar- luaskan kefahaman tentang Islam dalam masyarakat berbilang kaum seperti Malaysia.

Perkara ini dinyatakan secara tegas oleh Shamsul Bakri, Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Johor dengan katanya UMNO yang memerintah lebih 55 tahun dikatakan gagal memberikan kefahaman kepada non Muslim sepertimana   yang dituntut oleh agama.

“Bersama sebahagian kaum Tiong Hwa meraikan pesta Tang Long di Batu Pahat. Pelbagaikan dakwah demi menyampaikan keindahan Islam kepada mereka yang bukan Islam, bukan duk memerintah 55 tahun tapi gagal memahamkan non muslim ini kepada Islam yang sebenar.

“Seni dakwah itu luas, kita haruslah bijaksana dalam menyampaikan meseg Islam yang sebenar. “Innama a’kmalu binniat!” setiap perbuatan itu dimulai dengan niat, makanya wajib untuk kita berbuat sesuatu apalagi kerja-kerja dakwah kerana Allah!. Bukan niat menghalalkan cara,” katanya lagi.

Shamsul berkata demikian pada program edaran Tanglung kepada kanak-kanak Tionghua anjuran Lajnah Penerangan dan Dakwah DPPNJ di  Aeon Tebrau City, dekat sini, baru-baru ini.

Hadir sama,  Hu Pang Chau, Ketua Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Pusat, Richard Wong,  Ketua DHPP Perak dan Suhaizan Kaiat, Ketua Pemuda PAS Johor,

Advertisements
Kategori:Uncategorized
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: