Utama > Uncategorized > Kereta Lesap : Mangsa Buat Aduan Kepada PKR

Kereta Lesap : Mangsa Buat Aduan Kepada PKR


image

JOHOR BAHRU – Parti Keadilan Rakyat (PKR) Johor melalui Biro Guamannya menerima aduan berhubung kereta yang dimiliki seorang mangsa telah dijual melalui seorang broker bagaimanapun lesap sejak Februari lalu.

Jimmy Puah Wee Tse berkata, kes seperti ini kerap terjadi kerana mangsa tidak mempunyai dokumen penyerahan.

”Saya nasihatkan, jangan mempercayai orang persendirian untuk kes seperti ini, sebaiknya menjual kenderaan kepada syarikat yang ditauliahkan yang mempunyai rekod dokumentasi bagi sebarang tuntutan.

”Kita juga akan membantu Pak Leong untuk mendapatkan kenderaanya semula,” katanya lagi

Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan media berkaitan kes Yi Pak Leong, 30, mendakwa kenderaan jenis Honda Stream yang bernilai RM105,000 telah diserahkan kepada seorang broker untuk dijual bagaimanapun tiada perkembangan yang mengembirakan malah gagal menghubungi ‘orang tengah’ berkenaan, dekat sini.

Pak Leong dilaporkan berkata, perkenalan antara dia dengan broker terbabit adalah melalui abangnya beberapa tahun lalu dan sewaktu penyerahan kenderaannya itu, dia telah memberikan wang RM5000 bagi pembayaran tiga bulan ansuran kenderaan itu.

”Bagaimanapun sejak kereta diserahkan, saya gagal menghubungi broker terbabit malah difahamkan dia tidak bekerja di syarikat jual kenderaan itu sejak Mei lalu.

”Kenderaan terbabit masih didaftarkan atas nama saya dan kenderaan itu telah dua bulan tertunggak wang ansuran. Saya khuatir kenderaan itu digunakan untuk perkara yang tidak baik yang akan menjejaskan nama saya,” katanya lagi.

Sehubungan itu, Pak Leong berharap broker terbabit dapat mengembalikan kenderaannya sebelum dia mengambil tindakan undang-undang.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: