Utama > Uncategorized > MBJB tukar pelan untuk halang ceramah?

MBJB tukar pelan untuk halang ceramah?


JOHOR BAHRU – Gara-gara kerap menganjurkan ceramah di sekitar taman perumahan di kediaman milik Suhaiaza Kaiat, Ketua Dewan Pemuda PAS Johor, Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) didakwa menukarkan pelan perumahan bagi memberi laluan kepada binaan lain.

Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Simpang Renggam itu turut mendakwa, mengikut perancangan asal, difahamkan pembinaan bangunan seperti Balai Polis, Tadika dan Balai raya akan dilakukan di situ.

Bagaimanapun, katanya lagi, berikutan kekerapan ceramah dilakukan maka MBJB bertindak membina rumah kediaman dipercayai bagi mewujudkan kesesakan tempat letak kenderaan.

Masalah kesesakan ini boleh berlaku katanya dengan tujuan agar dapat memperlahankan aktiviti penganjuran ceramah daripada Pakatan Rakyat (PR).

“Ada pihak nak halang saya untuk buat ceamah di rumah saya. Bila depan rumah saya sudah ada rumah maka kawasan akan jadi padat. Maka penduduk akan komplain. Inilah motifnya. Inilah khianat politik namanya.

“Inikah yg dikatakan janji ditepati?,” tanyanya lagi bernada kesal dalam satu kenyataan yang di hantar kepada Ibn_bacoks semalam.

Kategori:Uncategorized
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: