Utama > Uncategorized > Dialog ‘NB’ berjaya kenal pasti hasrat Non Muslim bila PAS perintah

Dialog ‘NB’ berjaya kenal pasti hasrat Non Muslim bila PAS perintah


KLUANG – Dialog Negara Berkebajikan dengan Non Muslim hari ini dianjurkan bagi mengenalpasti respon mereka tentang perkara yang harus PAS lakukan apabila diberi peluang memerintah kelak , demikian kata Khairul Faizi Ahmad Kamil, Yang Dipertua PAS Kluang

Khairul Faizi yang juga Setiausaha Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPMM) berkata,  sebagai sebuah gerakan Islam, PAS amat terbuka dalam memberikan penjelasan tentang Islam dan bersedia menerima pandangan daripada kaum Non Muslim.

”PAS nakkan maklumat dan input dari masyarakat (pelbagai kaum), nak bina kerajaan negeri agar lebih baik daripada UMNO-BN,” tegas beliau lagi.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapannya pada majlis Dialog Negara Berkebajikan bersama Non Muslim di Dewan Layang-layang, Hotel Anika dekat sini, semalam.

Hadir sama, Dr Dzulkefly Ahmad, AJK PAS Pusat,  Hu Pang Chau, Ketua Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Pusat, Richard Wong, Ketua DHPP Perak, Dato’ Dr Mahfodz Mohammed,Pesuruhjaya PAS Johor  dan Suhaizan Kaiat, Ketua Dewan Pemuda PAS Johor.

Sementara itu, Dato Mahfodz berkata, program Dialog ini adalah kali kedua dianjurkan  selepas di Johor Bahru telah mendapat respon yang baik daripada masyarakat Non Muslim.

”UMNO tak pernah jelaskan Islam. Dan tak pernah fahamkan peranan Islam dan Melayu. Sebab mereka UMNO tak pernah dedah kedudukan sebenar tentang Islam. Bagi kita (PAS) tak pernah selindung-selindung tak tipu-tipu (jelaskan Islam). Tak macam MCA,” demikian kata Dato’ Dr Mahfodz lagi.

Pada majlis yang sama, sekitar seratus orang peserta daripada pelbagai kaum hadir didatangi khas dari Pontian, Ayer Hitam selain dari daerah ini.

Difahamkan, siri jelajah penerangan tentang Negara Berkebajikan ini akan bertandang ke bahagian Utara Johor setelah dua siri sebelum ini berjaya diadakan.

(NASIR Prayitno Thum, Exco Dewan Pemuda PAS Johor bertindak selaku penterjemah ke Bahasa Mandarin pada Dialog Negara Berkebajikan di Hotel Anika, Kluang petang ini.)

(MAJLIS Dialog berhenti rehat seketika bagi memberi peluang kepada peserta menjamu selera. Difahamkan, slot dialog akan diadakan selepas itu)

(RISALAH berkaitan tentang Islam dalam bahasa Mandarin dan kuih bulan dibekalkan kepada peserta program Dialog Negara Berkebajikan)

(AHLI Panel Dialog Negara Berkebajikan di Hotel Anika, Kluang semalam berakhir dengan merungkai kekusutan dan fobia masyarakat Non Muslim terhadap PAS)

(PESERTA yang mewakili lebih 70 orang ahli Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Pontian bergambar bersama ketua lajnah perpaduan Nasionalnya Hj. Abd Ghani di hadapan pintu utama Hotel Anika seusai majlis dialog)

Advertisements
Kategori:Uncategorized
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: