Utama > Uncategorized > Rakyat terus Miskin dibawah UMNO

Rakyat terus Miskin dibawah UMNO


JOHOR BAHRU – Rakyat negara ini didakwa bertambah dhaif dan miskin selagi berada didalam kerajaan Barisan Nasional yang didominasi oleh UMNO, demikian tegas Hassan Karim, Naib Pengerusi PKR Johor.

Hassan yang juga seorang Peguam berkata, sejak 38 tahun lalu tiada banyak petanda perubahan yang dilakukan parti ‘tua’ itu sebaliknya hasil mahsul negara ini hanya berlingkar dikalangan mereka sahaja.

Beliau turut mengimbau peristiwa demontrasi besar-besaran mahasiswa yang memperjuangkan nasib rakyat terbanyak sebagai peristiwa yang memberi kesan sehingga kini.

“Hari ini 3hb Disember tahun 1974, 38 tahun lalu berlaku demonstrasi besar-besaran mahasiswa universiti di Dataran Merdeka, dulu dipanggil Padang Kelab Selangor atas isu menyokong perjuangan rakyat miskin di Baling Kedah.

“Hari ini 38 tahun kemudian, rakyat miskin terus miskin. yang kaya hanyalah anak pinak,adik beradik, suku sakat dan kroni-kroni Umno/BN yang berkuasa.Hendak biarkan puak-puak ini terus berkuasa?” ujarnya dalam satu kenyataan yang dipetik Facebook Keadilan Johor.

Advertisements
Kategori:Uncategorized
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: