Utama > Uncategorized > PAR PERMAS guna Teknik baru sampaikan maklumat

PAR PERMAS guna Teknik baru sampaikan maklumat


PASIR GUDANG – Pusat Aduan Rakyat (PAR) Permas mengorak langkah kehadapan dengan mengadakan teknik baru dalam penyampaian maklumatnya dan kenderaan pacuan 4 roda digunakan bagi tujuan itu.

Menurut Setiausahanya, Abusiraj Almuner, Pakatan Rakyat khususnya Pas sekian lama menyampaikan mesej penerangan semasa melalui ceramah kebiasaannya disamping memiliki akhbar bagaimanapun penerbitannya adalah terhad.

Malah, katanya lagi, Segala saluran sejak dulu tidak dibenarkan dan ditutup rapat hingga dibataskan oleh ‘syaitan’ dikenali agar maklumat serta penerangan tidak sampai kepada rakyat.

“Tidak seperti parti pemerintahan UMNO BN yang menguasai media cetak dan elektronik tanpa batas digunakan untuk kepentingan mereka hingga diperkudakan untuk menghentam dek musuh hingga lunyai demi kesempitan idology politik mereka.

Sebentar tadi mengunakan keadah baru Pas kawasan Pasir gudang mengorak langkah mengadakan ceramah bergerak Pakatan rakyat diatas kenderaan 4 roda.Diadakan di pasar malam Taman rinting bermula pukul 7.30 malam tadi dengan ceramah dimulakan dengan bakal calon Dun Permas Syed Othman Abdullah.

Antara yang berceramah termasuklah wakil PKR pasir gudang Jimmy Puah dan ketua pemuda DAP Negeri Johor Tan hong ping.Ini adalah yang kali kedua ceramah umpama ini diadakan oleh PAS kawasan Pasir gudang sebelumnya ia dimulakan pertama kalinya di pasar malam taman mawar.

Difahamkan, pada program yang sama, petugas parti bergerak ke sekitar pasar malam untuk mengedarkan kad calon kepada pengunjung serta peniaga di pasar malam tersebut.

“Sambutan yang diterima dari masyarakat sebentar tadi menampakkan mood rakyat yang berbeza sekiranya dibandingkan dengan dahulu.

“Program ceramah bergerak ini akan diteruskan di destinasi tapak pasar malam yang sudah dirancang hingga bubarnya parlimen Malaysia nanti,” katanya dalam satu kenyataan.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: