Utama > Uncategorized > PAR akan atur pertemuan penternak dengan Polis

PAR akan atur pertemuan penternak dengan Polis


image

PASIR GUDANG – Satu pertemuan yang melibatkan kira 180 Para penternak lembu dengan pihak Polis behubung kes kecurian sejak dua tahun lalu.

Menurut Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Permas, Syed Othman Abdullah, pihaknya memandang serius perkara ini kerana ia membabitkan kerugian lebih puluhan ribu ringgit.

“Kami akan mengadakan pertemuan antara penternak dengan Ketua Polis Negeri, Datuk Mohd Mokhtar Shariff pada minggu depan,” katanya lagi.

Sementara itu, seorang mangsa yang dikenli X Vijayan,31, berkata, dia mengalami kerugian lebih RM20,000 apabila empat ekor lembu tenusu miliknya dicuri dalam kejadian 7 Januari lalu.

Menurutnya, kehilangannya hanya disedari pada awal pagi ketika mendapati pintu pagar ladang dipecahkan dan mendapati lembu tenusu miliknya yang berjumlah 30 ekor hanya berbaki 26 ekor.

“Saya bimbang kejadian sama berulang sekiranya polis tidak mengambil tindakan berkesan kerana pernah ternakan lembu didatangi pencuri sebanyak dua kali dalam kejadian berasingan.

“Lebih membimbangkan apabila kumpulan pencuri ini turut menggunakan senjata tajam, malah pernah ada pekerja yang mengalami cedera parah akibat ditetak,” katanya lagi.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: