Utama > Uncategorized > Janji Pemaju ditagih

Janji Pemaju ditagih


image

JOHOR BAHRU – Sikap pemaju yang tidak menunaikan janji membuatkan penduduk mengadakan bantahan bagi pembinaan projek perumahan menggunakan lot kemudahan awam.

Menurut Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Kempas, Suhaizan Kaiat, penduduk fasa Carnarion Taman Pulai Indah terdorong mengadakan bantahan itu setelah pembinaan itu seperti diwartakan di dalam geran hak milik sementara sejak 2005.

Katanya, pembeli kediaman fasa berkenaan sebelum ini tertarik untuk membeli kediaman di kawasan terbabit kerana kedudukannya yang strategik selain berhampiran dengan pelbagai kemudahan awam seperti dijanjikan pemaju.

Menurutnya, selama hampir lapan tahun mendiami perumahan itu, penduduk terus menunggu pembinaan tadika, balai raya, gerai dan tempat letak kereta sehingga mereka dikejutkan dengan pemasangan cerucuk bagi pembinaan kediaman baru, pada akhir Disember lalu.

“Menurut Rajeli Luta, pengerusi Jawatankuasa bertindak, mereka terkejut kerana lot yang sepatutnya dibina kemudahan seperti yang dijanjikan diubah kepada pembinaan rumah teres dua tingkat sebanyak 60 unit tanpa perbincangan dan notis.

“Pembinaan rumah teres baru adalah bertentangan dengan pelan asal semasa perjanjian jual beli dibuatm kami juga difahamkan kesemua kediaman baru itu telah habis dijual,” katanya dalam satu kenyataan.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: