Utama > Uncategorized > Insiden tampar, cara pihak lawan pancing kesabaran

Insiden tampar, cara pihak lawan pancing kesabaran


image

PONTIAN – Mazlan Aliman, Timbalan Pesuruhjaya PAS Johor memberitahu bahawa pihak lawan sengaja melakukan pelbagai cara untuk menimbulkan ketegangan dan menyifatkannya sebagai ‘pancing kesabaran’ petugas PAS.

Katanya lagi, serangan seperti aktiviti provokasi yang meruncing ketika ini hanya sekitar 30 peratus sebelum menjelang pembubaran Parlimen.

“Dia nampak gambaran nak kalah. Cari jalan. Dia boleh buat macam-macam seperti isytihar darurat. Hal ini sengaja dilakukan untuk pancing kesabaran.

“Tahniah kepada pemuda ditampar kerana tak lawan. Kalau lawan jadi lain. Kesabaran itu kita kukuhkan dengan kerohanian iaitu munajat kepada Allah,” katanya lagi.

Mazlan berkata demikian ketika menyampaikan ucapannya di majlis Himpunan Petugas Pra Pembubaran Parlimen peringkat Pontian di Markas PAS cawangan Parit Markom, Benut, dekat sini, semalam.

Hadir sama, Raden Sarobo Pono, Yang Dipertua PAS Pontian, Dr Mumazaini Misri, Timbalan Yang Dipertua PAS Pontian dan Ustaz Mohd Faizul Hakim Ahmad, Ketua Pemuda PAS Pontian.

Semalam Ibn Bacoks menyiarkan laporan insiden yang melibatkan seorang petugas PAS yang ditampar ketika memasang bendera akan diserahkan kepada peguam untuk tindakan undang-undang.

Menurut Yang Dipertua PAS Pontian, Raden Sarobo Pono, selain satu laporan Polis dibuat, pihaknya turut melantik peguam sebagai peringatan kepada semua pihak agar menghormati hak kebebasan berpersatuan dalam sebuah negara demokrasi yang dijamin oleh perlembagaan.

image

image

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: