Utama > Uncategorized > Ghairah mahu kekal kuasa, petanda nak kalah

Ghairah mahu kekal kuasa, petanda nak kalah


JOHOR BAHRU- Dato’ Dr Mahfodz Mohamed, Pesuruhjaya PAS Johor memberitahu bahawa Barisan Nasional (BN) negeri telahpun mengetahui peralihan kuasa akan berlaku di peringkat DUN dan Parlimen kepada pembangkang setelah dilihat berhempas pulas ingin mempertahankannya.

Bagaimanapun katanya, keghairahan yang dilihat terlalu yakin untuk mengekalkan pemerintahan itu disifatkan sebagai retorik semata-mata.

“Jadi kata-kata itu hanya untuk menyedapkan hati orang ramai terutamanya kalangan ahli-ahli UMNO kerana bimbang sokongan,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata, PAS-PR sudah bersedia menghadapi PRU 13 dan persiapan yang dilakukan sejak tahun lalu kini sudah mencapai 75 peratus.

Katanya lagi, kesediaan itu dipengaruhi dengan maklum balas sangat baik yang diterima daripada rakyat melalui aktiviti yang dianjurkan seperti ceramah dan jelajah ke kawasan bertemu rakyat.

“PAS mensasarkan untuk menambah pengundi Melayu kerana sebelum ini sukar menarik golongan ini memandangkan kebanyakan mereka adalah penyokong tegar BN.

“Pengundi Cina tidak berganjak menyokong PAS pada PRU lalu sehingga ke hari ini dengan kekuatan 70 peratus sokongan,” katanya lagi.

Akhbar Sinar Harian sebelum ini menyebut Dr Mahfodz dilaporkan berkata, PAS menyusun strategi memberi tumpuan kepada DUN Gambir dan DUN Tangkak yang dipertandingkan sekaligua berpotensi untuk menang.

“PAS akan bertanding di DUN Gambir, manakala DUN Tangkak akan diisi oleh calon DAP atau PKR,” katanya lagi.

Dr Mahfodz berkata, kegagalan BN menyelesaikan kemelut isu tanah di Sengkang yang sudah berlarutan lebih 10 tahun lalu antara isu yang bakal memberi peluang kepada PAS untuk meraih lebih banyak sokongan rakyat pada PRU kali ini.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: