Utama > Uncategorized > PAR kecewa tindakan PBT

PAR kecewa tindakan PBT


MERSING- Pusat Aduan Rakyat (PAR) Endau kecewa dengan tindakan Yang Dipertua Majlis Daerah Mersing yang membiarkan bendera PAS dicabut di sekitar Dewan Undangan Negeri terbabit semalam.

Penyelianya, Ustaz Azam Abd Razak berkata, operasi daripada pihak berkuasa tempatan (PBT) itu dikesan telah dilakukan sekitar Kampung Hubung dan Simpang Kampung Semaloi dan berhadapan dengan Pasaraya Ten Ten Batu 01, dekat sini.

“Hari ini, Sekali lagi pihak Majlis Daerah Mersing, menjadi egen pihak yang takut hilang kuasa. Tak tahu apa masalahnya.

“Penguatkuasa telah mencabut semua bendara-bendera PAS yang dipasang sejak beberapa bulan lalu di simpang Kampung Hubung dan Simpang Kampung Semaloi juga di Depan Pasaraya Ten Ten Bt 01 Endau,” katanya dalam satu kenyataan.

Azam yang juga Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Johor berkata, pihaknya kesal dengan tindakan itu setelah proses untuk mengadakan pertemuan sentiasa gagal akibat keengganan PBT terbabit berbuat demikian.

“Adakah ianya juga arahan pihak Sultan? Nak bertemu tak mahu jumpa? Di manakah pergi amalan Diplomasi, Toleransi, Perbincangan, Budi bicara, Kesaksamaan dan sifat terbuka pihak YDP MDMG. Adakah amalan itu hanya utk pemimpin UMNO sajer?” katanya lagi.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: