Utama > Uncategorized > Lagi Sabotaj Billboard dan bendera dikesan

Lagi Sabotaj Billboard dan bendera dikesan


image

PARIT SULONG – Insiden provokasi pihak tidak bertanggungjawab terhadap Pakatan Rakyat  (PR) tidak menampakkan tanda akan berakhir menjelang Pilihan raya Umum (PRU 13).

Terbaru, insiden tidak bertamadun itu telah dikesan di sekitar Parlimen Parit Sulong apabila beberapa bendera diconteng salib dan papan tanda PAS disabotaj.

“Bendera di parlimen Parit Sulong telah disalib oleh puak UMNOGOOKKKK..kejadian berlaku di hadapan Parit Bengkok,Bagan,Simpang Lima,Batu Pahat..tanda-tanda kekalahan UMNOGOKKK!!!!!semoga orang yg buat mendapat balasan Allah.

“Billboard di parlimen Parit Sulong telah di spray dengan lambang salib dan perkataan “PAS BABI”..kejadian berlaku di Kampung Mampan,Simpang Lima ,Batu Pahat..dianggarkan kerja-kerja ini dilakukan pada tgh malam 1.2.2012 .tanda-tanda kekalahan UMNOGOKKK!!!!!semoga orang yg buat mendapat balasan dari Allah,” lapor pemilik akaun laman Facebook Pas Bagan Parit Sulong.

Ibn Bacoks sebelum ini pernah melaporkan PAS negeri mendakwa insiden sabotaj turut berlaku di sekitar daerah Batu Pahat adalah usaha terancang pihak tertentu.

Timbalan Pesuruhjayanya, Aminolhuda Hassan berkata, pihaknya percaya tindakan tidak bermoral itu dilakukan dengan sengaja dan ia punya perancangan yang teliti kerana tanda berkenaan seakan dicetak dan bukan diconteng, selain dipacak di tempat awam.

Beliau yang juga Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Parit Yaani berkata, perbuatan sedemikian disifatkan berniat jahat ekoran kira-kira 80 bendera dikesan disabotak  terutamanya di sekitar Jalan Kluang, Parit Raja dan Ayer Hitam termasuk kain rentang  provokasi melampau.

image

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Matrah
    Februari 3, 2013 at 2:08 am

    biarkan siluncai dengan labu-labunya………..

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: