Utama > Uncategorized > Lagi soalan untuk Majlis

Lagi soalan untuk Majlis


image

MERSING – Langkah seorang pegawai daripada Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dekat sini yang mengemukakan soalan berkaitan ‘undi’ dalam sesi temuduga atas urusan sewa gerai dipersoalkan.

Hal ini kerana kata Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Endau, Ustaz Azam Abd Razak, tindakan itu tidak wajar dan tidak profesional ketika rakyat ingin berhubung dengan agensi kerajaan terbabit.

“Pagi tadi semasa bersarapan di satu warong kat jalan Pasar Endau, tiba-tiba disapa oleh seorang mak cik yang tiba-tiba bercerita pengalaman dia pergi temuduga untuk sewa gerai majlis MDMG depan pasar Endau.

“Antara soalan yang ditanya penemuduga itu, mak cik undi apa? dia jawab undi rahsia,,,lalu kata penemuduga itu,, kalau undi PAS tak layak dapat,, kena undi BN,,,,..***

“Nak tanya mereka- Pihak MDMG,, beberapa Soalan: 1- Adakah Gerai MDMG tu di bina menggunakan duit Poket UMNO ke,,?2- Syarat Undi UMNO termaktub dlm enekmen sewaan gerai-gerai MDMG ke?.

“3-Inikah kaedah perlaksanaan slogan “Rakyat didahulukan Pencapaian diutamakan?4- Semasa Pihak MDMG ambil cukai-cukai dari rakyat @penduduk Mersing ini.

“Pihak majlis tanya ke Soalan ni: awak ni undi @ sokong PAS @ UMNO? klu UMNO baru bayar cukai dan klu PAS tak perlu bayar cukai?,” kata Azam lagi yang dipetik melalui laman Facebooknya.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: