Utama > Uncategorized > Masih guna jalan tanah merah, penduduk ralat

Masih guna jalan tanah merah, penduduk ralat


image

PONTIAN – Para penduduk di Kampung Parit Sungai Besar laut, Benut dekat sini terkilan dan mendakwa dipinggirkan berikutan jalan kampung mereka masih menggunakan jalan tanah merah.

Menurut Ketua Jawatankuasa Bertindak Kampung Sungai Besar, Mohamad Tahir, 61, berkata, kemudahan asas seperti jalan hanya diturap sepanjang 2 kilometer sedangkan selebihnya dibiarkan.

“Jalan hanya separuh diturap. Kesukaran penduduk semakin menjadi-jadi apabila banyak lopak-lopak di sepanjang jalan mengundang kemalangan.

“Pernah ada seorang penduduk yang hantar anak ke sekolah terjatuh. Ada kes lagi, warga emas guna jalan ini turut terjatuh,” katanya lagi ketika ditemui baru-baru ini.

Seorang lagi penduduk, Abdul Wahid Salim, 56, berkata, para penduduk amat memerlukan jalan yang sempurna kerana ia merupakan jalan pintas ke kampung bersebelahan.

“Jalan ini adalah alternatif dan jalan pintas ke Parit Satu, Parit Makuaseng, jalan menuju ke Sekolah Kebangsaan Sri Bugis dan jalan terus Tampok Lapis laut.

“Disamping itu, penduduk turut menghadapi kesukaran untuk mengeluarkan hasil tanaman akibat jalan yang tidak selesa seperti berlopak, berdebu ketika musim panas dan berlecak ketika hujan,” jelasnya lagi.

Pusat Aduan Rakyat (PAR) Benut ketika dihubungi mengesahkan telah menerima aduan penduduk dan tindakan susulan akan dirujuk kepada pihak berwajib.

image

image

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: