Utama > Uncategorized > Hanya kawasan bermasalah buat BN yang diberi perhatian – Dr Ungku

Hanya kawasan bermasalah buat BN yang diberi perhatian – Dr Ungku


PONTIAN – UMNO Barisan Nasional (BN) didakwa hanya mengambil berat menyediakan prasarana bagi kawasan yang bermasalah buat mereka berbanding Pontian yang dianggap selesa.

Menurut Dr Ungku Mohd Noor Ungku Mahmood, Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Pulai Sebatang, Datuk Seri Najib Tun Abd Razak, Presiden UMNO sebelum ini ketika berada ini di Sri Aman, Sarawak telah mengumunkan, Hospital Baru Sri Aman 84% telahpun siap yang berharga RM200 juta dan 10 orang pakar disediakan sepertimana yang dijanjikan dalam Pilihan raya Negeri (PRN) Dewan Negeri Sarawak 2010 lepas.

“(Bagainanapun) di Pontian majlis pecah tanah Hospital Baru di buat pada 2007, malangnya bukan tidak dilaksana, malahan tapak tanah yang meningkat harga itu telah dijual .

“Najib dan pemimpin UMNO terpaksa kerap ke Sarawak kerana mereka bimbang terhadap kedudukan BN di sana, berbanding di Pontian hanya selesa dengan Datuk Ahmad Maslan, yang gagal perjuangkan nasib warga Pontian bagi menikmati kemudahan perkhidmatan Hosptial moden.

“Kami saksikan ramai pesakit kronik di kawasan pendalaman lebih memilih untuk tinggal di rumah, daripada terpaksa mendapatkan khidmat Doktor Pakar yang terletak jauh dari Daerah Pontian. 

“Apa yang hendak dibanggakan dengan pembangunan, sedangkan rakyat jelata terdiri dari orang Melayu terus terpinggir, hidup melata, mengharap belas ehsan dari pemimpin yang mereka sanjung selama ini . BERUBAHLAH ! WAHAI BANGSAKU,” katanya dalam satu kenyataan.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: