Utama > Uncategorized > Sekali lagi warga Pontian terpinggir

Sekali lagi warga Pontian terpinggir


image

PONTIAN – Apabila Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin terpaksa turun padang ke Parlimen Batu Pahat kelmarin, menjanjikan bajet RM15 juta untuk membaiki sistem saliran di beberapa kawasan yang sering di landa banjir antaranya Senggarang dan Sungai Suloh.

Bagaimanapun, kata Dr Ungku.Mohd Noor Ungku Mahmood, Penyelian Pusat Aduan Rakyat  (PAR) Pulai Sebatang, Pontian seperti Kampung Seri Dungun, Pontian Besar sudah berpuluh tahun penduduk mengharungi air banjir yang memenuhi rumah mereka.

Katanya, mereka telah dijanjikan oleh Ahli Parlimen Pontian untuk di pindahkan ke penempatan baru di Rimba Terjun setahun lalu.

“Namun ia hanya tinggal janji. Di DUN BENUT, Kampung Nelayan juga menghadapi masalah yang sama, ketika air pasang besar di ikuti hujan akan berlaku banjir di situ,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata, Pemimpin UMNO BN terpaksa memberikan tumpuan di Batu Pahat, berikutan terdedahnya satu taklimat di kediaman Menteri Besar Johor, bahawa Parlimen itu dan DUN Senggarang akan jatuh ke tangan pembangkang serta sukar di pertahankan.

“Saya difahamkan, Hospital Batu Pahat telah menerima Bangunan Baru 5 Tingkat sebagai tambahan pada tahun lepas, di samping kewujudan 2 buah Hospital Pakar swasta di sana.

“Pontian? Dua PM Najib dan TPM Muhyiddin baru sahaja turun ke Batu Pahat tahun lalu. Kelmarin TPM turun lagi. Pontian?.

“Percayalah wahai warga Pontian. Bangsaku yang ku sayangi. Pemimpin tertinggi UMNO tidak mengambil berat kebajikan dan keluhanmu ketana merasakan Parlimeb Pontian berada dalam keadaan selamat dab kekal milik BN,” katanya lagi.

Advertisements
Kategori:Uncategorized
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: