Utama > Uncategorized > Penduduk bengang jalan diturap separuh

Penduduk bengang jalan diturap separuh


image

PONTIAN – Para penduduk di Kampung Pekan Tampok dekat sini bengang apabila pihak yang bertanggungjawab hanya menurap separuh sahaja pada jalan alternatif ke Parit Betak bersebelahan sungai Tampok.

Menurut seorang penduduk yang ingin dikenali sebagai Lee Motor, kira-kira sebulan lalu jalan tersebut telah diturap sepanjang satu kilometer bagaimanapun ia mendatangkan kesulitan apabila hampir beberapa meter ditinggalkan.

“Jalan ini banyak lori sawit keluar masuk hingga ke Jambatan baru Tampok Darat. Tempat yang dia tidak turap mengalami kerosakan teruk hingga berlubang, panjangnya sesaki.

“Kami berterima kasih kerana sudah diturap tapi bagaimana pula yang selebihnya. Kami bimbang, mungkin ada yang terjatuh dan boleh mendatangkan kecederaan bila lalu jalan yang berlubang,” katanya kepada media semalam.

Dalam pada itu, calon PAS Benut, Raden Sarobo Ponoh mengesahkan menerima aduan terbabit dan tindakan lanjut akan diambil.

Menurut Raden lagi, pihaknya mempersoalkan tindakan pihak berkenaan yang yang melaksanakan projek itu ketika saat menjelangnya Pilihan raya Umum (PRU) sedangkan aduan terbabit sudah dikemukakannya sejak tiga tahun lalu.

“Walaubagaimanapun, kami berharap penduduk bersabar. Isu ini akan kita bawa ke peringkat lebih tinggi lagi supaya ada penyelesaian,” katanya lagi.

image

image

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: