Utama > Uncategorized > Perbetulkan sikap pegawai

Perbetulkan sikap pegawai


PONTIAN – Menteri Besar Johor diharap dapat memperbetulkan sikap pegawai dan kakitangan serta institusi di bawah pentadbirannya yang tidak menghormati Adun-adun daripada parti pembangkang.

Tambahan pula, menurut Dr Ungku Mohd Noor Ungku Mahmood, Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Pulai Sebatang,  pemimpin UMNO sering melaungkan agar semua pihak wajar bekerjasama demi kesejahteraan rakyat tanpa mengira fahaman politik wajar mengikis sifat sedemikian.

“Apa makna gelaran YB yang diguna pakai oleh kerajaan sekian lama? malah mereka secara rasmi mengangkat sumpah khidmat dan seterusnya menghuni di Dewan yang dimuliakan.

“Adakah kerana mereka bukan dari parti pemerintah maka mereka tidak perlu di hormati? serta hanya dilayan sebagai YB kelas kedua? Jika mereka yang dipilih rakyat ini tidak dihormati, bermakna ketua masyarakat tersebut juga tidak akan di segani dan di hormati akhirnya nanti.

“Perkara ini berbangkit kerana terdapat Ketua Kampong dan Imam yang menyokong UMNO BN dalam kawasan YB nya dari parti pembangkang tidak bersedia memberi kerjasama dan paling buruk ada yang memalingkan muka. Jika bersalam pun secara ala kadar.

“Kajian didapati sering berlaku kepada masyarakat Melayu yang emosional dan hipersentimen. Perkara yang tidak sihat ini, wajar diperbetulkan.

“Jika MB Johor yang baru ini jujur dan ikhlas mahu lakukan perubahan yang terbaik dalam pentadbirannya dan ini bukan sikap penghuni negara maju yang di warwarkan oleh Kerajaan pada 2020,” katanya dalam satu kenyataan.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: