Utama > Uncategorized > Undi untuk prinsip atau kebendaan?

Undi untuk prinsip atau kebendaan?


PARA Pengundi di Kuala Besut bakal menentukan pilihan yang sukar kerana berdepan dengan pelbagai sogokan wang yang boleh mempengaruhi undi mereka, dakwa Mazlan Aliman, Timbalan Pesuruhjaya PAS Johor.

Katanya lagi, adalah terlalu sukar untuk PAS mencipta sejarah memandangkan pengerahan seluruh jentera kerajaan akan dieksploitasi semaksimumnya di sana.

“Esok, 24 julai, 17,679 pengundi berdaftar di N.01 Kuala Besut akan menentukan Wakil Rakyat mereka yang baru. Sama ada mengekalkan BN atau memilih PAS.

“Berdasarkan pemerhatian dan tinjauan saya di sana, adalah terlalu sukar untuk PAS mencipta sejarah 16:16 kerana PAS bertanding menentang Kerajaan Pusat dan Kerajaan Negeri Terengganu!

“Seluruh jentera Pusat dan Negeri di eksploit secara luarbiasa, dengan peruntukan yg tiada had.

“Meskipun pengakuan penduduk tempatan sendiri, bahwa mereka jauh lebih mengenali calon PAS, Che Long, tetapi umpan benda dan sogokan wang; dijangka akan mempengaruhi keinginan pengundi untuk berubah.

“Apapun, sama-sama kita tunggu keputusannya malam esok (malam ini). Adakah pengundi punya keberanian sepertimana PRU ’99 yang memberi kemenangan kepada calon PAS Ust Nik Zawawi?” katanya dalam satu kenyataan.

Kemenangan PAS tentunya menurut Mazlan lagi, akan membuka lembaran baru dalam konteks pemerintahan di Terengganu apabila keadaannya menjadi 16:16.

Hal ini kerana dunia akan memerhati dan bagaimana pula perhitungan perlembagaannya, sudah tentu ia sangat menarik.

“Faedah kepada rakyat, demandnya semakin tinggi.

“Bagi pengundi Dun Kuala Besut, anda sedang di uji. Keberanian membuat perubahan berasaskan keimanan dan keyakinan kepada Allah; akan mengangkat martabat diri.

“Jangan nilaikan maruah diri dengan benda semata2, meskipun ia penting untuk survive dlm kehidupan.

“Mengundi dengan prinsip untuk memilih Wakil Rakyat yg membawa aspirasi perjuangan berteraskan Islam; kepimpinan yang kuat hubungannya dengan Allah, rapat dengan rakyat; bersama arus perubahan nasional yang menolak korupsi serta jaminan hidup terbaik di dunia dan akhirat,” katanya lagi.

Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: