Utama > Uncategorized > Pengerang perlu dipantau

Pengerang perlu dipantau


PENGERANG – Pekan Sungai Rengit yang terletak di Parlimen ini kini mula mengalami perubahan budaya dan ia harus dipantau pihak berkuasa agar tidak mengundang peningkatan gejala sosial.

Hal ini kerana, dakwa Dr Ungku Mohd Noor Ungku Mahmood, Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Pulai Sebatang, pekan kecil tersebut sudahpun dicambahi dengan aktiviti sosial akibat kewujudan Pusat Hiburan seperti Karaoke dan snoker.

Ekoran dari itu, apa yang menjadi kebimbangan penduduk ialah proses perubahan ini dikhuatiri wujudnya kegiatan tidak bermoral yang berselindung disebalik Pusat Urut Tradisional dan Refleksologi.

“Saya berkesempatan bermalam di Pekan Sg. Rengit, Pengerang semalam memperlihatkan pekan ini sedang melalui proses perubahan budaya.

“Kini sudah ada Pusat Hiburan seperti Karaoke, snoker dan yang menjadi kebimbangan penduduk ujudnya kegiatan tidak bermoral berselindung di sebalik Pusat Urut Tradisional dan Refleksologi.

“Pengerang yang mutakhir ini sedang menjadi tumpuan orang luar tidak terkecuali akan terperangkap dalam arus pembangunan negara. Kebanjiran orang luar juga mengundang kepada kenaikan kos kehidupan.

“Jika dari awal gagal dipantau dan dibenteras, pasti akan mengundang peningkatan gejala sosial di sini,” katanya dalam satu kenyataan.

Advertisements
Kategori:Uncategorized Tag:
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: